На сајту је отворена нова секција "Видео материјали" у оквиру које ће бити објављивани садржаји погодни за коришћење на часовима верске наставе.

Поштоване колеге,

имајући у виду да су уџбеници који ће се користити за реализацију наставе Православни катихизис по новом плану и програму у фази израде, за школску 2016/17. годину не постоје званични уџбеници одобрени од стране Министарства просвете, па стога у предвиђено поље у Дневницима уносите "нема уџбеника".

Поштоване колеге,

у прилогу Вам на располагање достављамо документа која се тичу планирања и извођења Православног катихизиса по новом наставном плану и програму у основним и средњим школама.

Појашњење новина у концепту извођења наставе (катихета Стеван Јовановић)

Стручно упутство о начину израде школске документације (мин. просвете)

Основна школа - Циљеви и исходи

Основна школа - Списак наставних тема и наставних јединица (1-8. разред)

Средња школа - Циљеви и исходи

Средња школа - Списак наставних тема и наставних јединица (1-4. разред)

У суботу, 16. априла 2016. године, одржано је градско такмичење из веронауке. Победници општинских такмичења сусрели су се у цркви Светог Василија Острошког на Бањици. Право на учешће у финалном такмичењу су стекли ученици Прве београдске гимназије, Шесте београдске гимназије, Тринаесте београдске гимназије, Школе за дизајн и Правно-биротехничке школе. Комисију су чинили презвитер Вукашин Милићевић, ђакон Анђелко Додер и вероучитељ Милинко Милићевић.

Такмичење је организовано у форми квиза у коме су тимови школа састављени од по пет ученика одговарали на питања. У срдачној и пријатној атмосфери ученици су потврдили изузетно висок ниво знања. Тај податак потврђује и апсолутно изједначено такмичење у првих седам кругова питања. На крају, прво место су освојили ученици Школе за дизајн, другопласирани су ученици Правно-биротехничке школе, док су се на трећој позицији нашли ученици Шесте београдске гимназије. Још једном наглашавамо и похваљујемо знање и труд ученика и наставника. Оно што посебно радује јесте неформалан и ведар приступ ученика током и после такмичења које је протекло без било каквих замерки или приговора. Такође, три првопласирана тима су добила пригодне награде.

На крају, захвалили бисмо се домаћинима градског финала, као и свима онима који су били домаћини општинских такмичења на територији наше Архиепископије, као и на њиховој гостољубивости и срдачности.