У цркви Светог Николе на Новом гробљу у суботу 14. априла одржано је саборно крштење девет ученика основне школе "Иван Горан Ковачић". Саборно крштење на захтев родитеља и ученика организовали су парохијски свештеник о. Тоде Јефтенић и вероучитељ Зоран Чучковић. Свечаности у цркви, где су ученици по Крштењу од свештеника примили и Свету Тајну Миропомазања, присуствовали су родитељи и други ученици. У чину крштења, уз о. Тодета, учествовао је и о. Јован Јефтенић из цркве Светог Пантелејмона из Миријева и ђакон Филип Новаковић из цркрве Светог Николе. По завршеном чину о. Јован је честитао ученицима и објаснио значај Свете Тајне Крштења која са гледишта Православне вере представља нови почетак у њиховим животима.
 
Зоран Чучковић
вероучитељ
ОШ "Иван Горан Ковачић"

Поштоване колеге,

трудом и љубазношћу катихете Милована Парезановића на сајт је постављена апликација и пратеће упутство за прављење асоцијација и игру "Ко зна зна".

Апликацију можете скинути са сајта http://katiheta.net/home/aso_app/asocijacije_app.rar


Детаљно упутство за коришћење апликације можете погледати на адреси:

https://youtu.be/alTXCQMMJUU


За све додатне информације и евентуалне проблеме можете се јавити путем е-мејла Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ОСНОВНА ШКОЛА

ДРУГИ РАЗРЕД:

Епископ - слика Христова на Литургији

ПЕТИ РАЗРЕД:

Религија и култура старог света
Човек тражи Бога
Божије откривење

На сајту је отворена нова секција "Видео материјали" у оквиру које ће бити објављивани садржаји погодни за коришћење на часовима верске наставе.

Поштоване колеге,

имајући у виду да су уџбеници који ће се користити за реализацију наставе Православни катихизис по новом плану и програму у фази израде, за школску 2016/17. годину не постоје званични уџбеници одобрени од стране Министарства просвете, па стога у предвиђено поље у Дневницима уносите "нема уџбеника".

Поштоване колеге,

у прилогу Вам на располагање достављамо документа која се тичу планирања и извођења Православног катихизиса по новом наставном плану и програму у основним и средњим школама.

Појашњење новина у концепту извођења наставе (катихета Стеван Јовановић)

Стручно упутство о начину израде школске документације (мин. просвете)

Основна школа - Циљеви и исходи

Основна школа - Списак наставних тема и наставних јединица (1-8. разред)

Средња школа - Циљеви и исходи

Средња школа - Списак наставних тема и наставних јединица (1-4. разред)