Основна школа

Понуђени материјал – помоћна средства за наставу веронауке у основним школама, базиран је углавном на радионичким материјалима православних цркава у Америци и на оригиналним идејама наших вероучитеља о томе како се може успоставити интензивнија корелација верске наставе са осталим школским предметима.

База података која је пред вама није фиксирана она ће још дуго бити „у настајању“, али већ сада можете у њој наћи довољно материјала који ће вам помоћи у настави.

Изаберите разред.

Поред сваке наставне јединице налази се активан линк за корелацију, радионице припрему. Понегде има да се бира између више понуђених могућности. Понегде је још увек празно.

Уколико не нађете материјал који вам одговара можете да кликнете на, припадајуће сваком разреду, дугме „плус“. Ту се налазе додатни материјали које нисмо успели да класификујемо и на задовољавајући начин придружимо наставним јединицама важећег наставног плана. И ту можете наћи идеје како да оформите ваш час као и допунске теме које се могу повезати са оним што предајете деци.

Све материјале можете да одштампате, сачувате у PDF формату или их копирањем пребаците у неки од програма за писање и ту их даље обрађујете.

У жељи да вам што пре омогућимо приступ неопходним допунским средствима за наставу понегде нисмо урадили финалну коректуру и лектуру. Молимо вас да то сами урадите.

Понегде смо уз радионице придружили и оригиналне графичке материјале који им припадају и који вам могу бити драгоцени при извођењу наставе.

Временом свега тога ће бити још више.

Важно је да смо у оквиру Пројекта за осавремењивање верске наставе у нашој архиепископији први корак.

Слободно коментаришите, шаљите сугестије и прилоге.