ПРАВОСЛАВНА КВИЗАОНИЦА

НЕВЕНКА ПЈЕВАЧ, вероучитељ, Нови Београд

ВЛАДА ЂУРКОВИЋ, вероучитељ, Сомбор

ПРОЛОГ
Поводи за настанак ове књиге-приручника били су многобројни. Навешћемо само неке. Многа деца мисле да је веронаука мнооооооого озбиљна. Додуше, и јесте озбиљна. Али, не мора увек да буде. Наш Господ се, кажу није баш много смејао. Било је то зато што је више плакао видећи људе у греховима. Али, пошто деца сада уче веронауку од „малих ногу“ и то се може променити. И сам Господ је рекао: „Пустите децу нека дођу код мене“, видећи чистоћу њихове душе. Благо се смешећи он је на своја колена примио дечака Игњатија, који је касније постао Свети Игњатије Богоносац. Сигурно се тада Господ и пошалио мало са њим. И наравно, преко њега научио остале људе да их неће примити док сви не постану као деца. Е, сада је на нама деци велики и одговорни задатак. Да учећи о вери нашој хришћанској, од које лепше нема, покажемо и одраслима какви би требало да буду. То можемо радити у сваком трену свога живота. Па, наравно и кроз игру. Хтели смо наравно и да покажемо зашто је веронаука најлепши час на свету. И, најзабавнији.
Пред вама је Православна квизаоница, у поднаслову Како да се кроз игру учимо о нашој вери. Овде су наведене само неке од игара. Циљ нам је да ову књигу проширимо новим играма, умним и телесним. Тако ћемо се, играјући се веронауке и уз то учећи све више и више о нашој вери православној, расти и одрастати. И постајати добри хришћани, а једнога дана исто такви грађани Царства Небеског.
За све Ваше примедбе, предлоге, сугестије били бисмо Вам веома благодарни. Верујемо, понајвише остала деца, којима ћемо проширити број и могућност сазнавања и спознавања вере наше и кроз игру.

Аутори

АСОЦИЈАЦИЈЕ

ИСПРЕМЕШТАНЕ РЕЧИ

ДОПУНИ РЕЧИ

ТРАЖИМО ГОСПОДОВА ИМЕНА

ТРАЖИМО БИБЛИЈСКА ИМЕНА

СПАРИ ИМЕНА

СПАРИ ДОГАЂАЈЕ

ПОГОДИ ПРАЗНИК – ПОГОДИ ДАТУМ

ВАЖНО ЗА ПРАЗНИК

ИГРА ПАМЋЕЊА

ГДЕ ЈА СТАДОХ ТИ ПРОДУЖИ

ПОГОДИ ШТА ЗНАЧИ

САСТАВИ РЕЧ ОД СЛОВА

КО ПРЕ

НАПИШИ ПЕСМИЦУ (КОМПОНУЈ ПЕСМИЦУ)

ЗАНИМЉИВА ВЕРОНАУКА

УПОЗНАЈМО НАШЕ МАНАСТИРЕ

ПАНТОМИМА

ОБУЦИТЕ ХРИШЋАНКУ

ИГРА ПУСТИ МЕ ДА ПРОЂЕМ, ЈА САМ ХРИШЋАНИН

ПОДЕЛИТИ УЛОГЕ ЗА ПЕСМИЦЕ КОЈЕ ДЕЦА УЧЕ

ПРЕПОЗНАЈ НАВЕДЕНА ЛИЦА ИЗ БИБЛИЈЕ

КО ЈЕ ОВО РЕКАО?

ВЕРУЈЕМ – НЕ ВЕРУЈЕМ

И...